15 huhtikuuta 2011

Kirppiksiä ja vintagea Tukholman keväässäKevät oli selvästi pidemmällä Tukholmassa kuin meillä, joten oli ihana kuljeskella takki auki kirppikseltä toiselle. 


Aloitimme Drottningatanin loppupäässä sijaitsevasta Beyond Retrosta.

Ihania mekkoja, paitoja, housuja, laukkuja ja kenkiä menneiltä vuosilta. Nyt oli myös paljon uudelleen muotiin tulleista mummon neliöistä tehtyjä peittoja.


Ihan lähellä, Adolf Fredriks Kyrkogatanilla on iso Myrorna-kirppis.


Yläkerrassa on valtavasti astioita, ja kaikki kauniisti esille laitettuina.Katutasossa on myös astioita sekä huonekaluja, valaisimia, tauluja, leluja..
Tämä hyväkuntoinen vanha sohva maksoi 1500 kruunua, eli noin 170 euroa, ei taida meidän kirppiksiltä löytyä ihan yhtä halvalla.Pohjakerroksessa on vaatteita, ja kirjoja kuin kirjastossa.


Pois lähtiessä ihailtiin vielä näyteikkunan vanhoja leluja.Sitten taas Södermalmille, jossa Emmaus on muuttanut uusiin tiloihin. Tavallisen kirppiksen lisäksi on erikseen vintage-myymälä.Vintage Emmaukseen mennään rappuja alakertaan ja katto on koristeltu upeasti vanhoilla lusikoilla, kolikoilla ja avaimilla.
Myymälässä on vintagevaatteita naisille ja miehille, laukkuja, koruja ja pientavaraa.


Entisen Emmauksen tiloissa on nyt lempparikahvilani Fåtöljen, jossa voi sopivasti tankata ennenkuin jatkaa matkaansa Götgatania pitkin syvemmälle Södermalmille.Götgatanilta löytyy paljon kivoja kauppoja, esimerkiksi Weekdays, jossa oli keväisen värikkäitä farkkuja. Nykyäänhän Weekdays on jo Helsingissäkin, Aleksanterinkadulla.


Viimeinen kirppiskohde oli Skånegatanin Stadsmission, joka mainostaa myyvänsä trendikkäitä vaatteita.


Vinosti Stadsmissionia vastapäätä on södermalmilaisten suosima Nytorgetin puisto, jossa syötiin jäätelöt ja nautittiin kevätpäivästä.


Nytorgsgatanilla Cafe Stringissä juotiin lopuksi kahvit. Siellä on myös ilmainen internet, joten pääsee lukemaan meilit ja päivittämään Facebookia :)

Entistä valikoivampana kirppiskiertäjänä en loppujen lopuksi ostanut mitään, mutta pojalle sentään löytyi paita ja kengät. Tärkeintähän ei ole ostaminen vaan aarteiden etsiminen, ja aina niitä ei löydä.

8 kommenttia:

 1. kiitos taas kirppispäivityksestä!
  ollaan lähdössä likkakaverin kans kesäkuussa pariksi päiväksi tukholmaan ja nimenomaan kirpparikierrokselle. sun vanhasta blogista bongasinkin hyviä osotteita ja tässä siis vähän päivitystä :D

  VastaaPoista
 2. Houkuttelevia kuvia, kyllä siinä kirppismatkakuume iskee!

  VastaaPoista
 3. Jippii!! Mainio postaus, kiitos,kiitos :) Ollaan lähdössä tytärlapsen kanssa Tukholmaan heinäkuussa muutamaksi päiväksi ja olen miettinyt pääni puhki, mitä me tehtäis siellä. No nyt tiedän.
  Nasta blogi muuten, kiepsahdin tänne Nipsun vinkkaamana. Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynnistä blogissani, Sara! Tukholma on ihana kaupunki, varsinkin kesällä. Käykää ehdottomasti tytärlapsen kanssa Junibackenissa myös: http://www.junibacken.se/finnish

  VastaaPoista
 5. Etsin googlen kautta hyvää opastusta Tukholman kirpputoreista ja löysin sun blogipäivitykset. Kiitos ihan hirveästi! Oon niitä ihmisiä, jotka tykkää mieluummin ostaa uniikkia ja halpaa, enkä vaivaa päätä miettimällä onko joku jo käyttänyt aiemmin! Kun on ensimmäinen Tukholman reissu tulossa, on tosi mahtavaa tietää, missä näkee parhaiten paikallisen ihmisen elämän (;
  Kiitos tosi paljon!

  Elina

  VastaaPoista
 6. Tukholmaan lähdössä piakkoin ja google ohjasi tänne kirppiksiä kun hain. Jään seuraamaan. Kiitos vinkeistä =)

  VastaaPoista
 7. Olemme lähdössä päivä tukholmassa risteilylle ja ajateltiin käyttää aika kirppiksellä. Tarviiko siellä kruunuja vai käykö maksuksi visa depit kortti?

  VastaaPoista
 8. Tukholmassa käy suomalainen pankkikortti joka paikassa. Hauskaa Tukholma-päivää!

  VastaaPoista