15 maaliskuuta 2013

Minä ja MarimekkoOlen aina tuntenut jonkinlaista lukkarinrakkautta Marimekkoa kohtaan. Olemme melko saman ikäisiä, vanhoja tuttuja.


- Klikkaa kuvat suuremmiksi -

Tutustuin Marimekkoon teini-iässä kun vaatteet ja muoti alkoivat kiinnostaa. Silloin Marimekon myymälöitä oli ympäri kaupunkia, ja niissä kuljeskeltiin koulun jälkeen hipelöimässä kauniita mekkoja, t-paitoja, kankaita ja koruja. Suosituin myymälä oli Vintti, joka oli Keskuskadulla Alvar Aallon suunnittelemassa Rautatalossa, kantakahvilamme Colombian yhteydessä. Rautatalon valopihassa oli joskus Marimekon muotinäytöksiä, joissa ihailtiin värikkäitä liehuvia mekkoja ja leveälierisiä hattuja. 

Yhtenä keväänä päätettiin tyttöjen kanssa kaikki pukeutua koulun kevätjuhliin marimekkoon. 

Koululaukkuna oli tietenkin marikassi, koulukirjat ja vihkot päällystettiin mustavalkoisella Marimekon hyllypaperilla.


Tasaraitapaitoja on vuosien varrella kulunut paljon eri väreissä, ja niitä ostin aikanaan lapsillekin. 


Meikit, silmälasit, kynät  ja pikkukamat ovat kulkeneet marikukkaroissa.


Joitakin vuosia sitten jouduin aikuisopiskelijana  tekemään lopputyönä yritysesittelyn ja valitsin tietenkin epäröimättä Marimekon. Meilasin yhtiöön ja pyysin jotain materiaalia ja esitteitä. Muutaman päivän kuluttua tuli postissa valtava paketti täynnä tyylikkäitä brosyyrejä, vuosikertomus ja paksu kirja Marimekosta. 

***

Olin juuri pari päivää aikaisemmin lukenut tyttäriltäni syntymäpäiväksi saamani Juha Tantun kirjan “Armi Ratian maailmassa” kun Marimekolta tuli kutsu muoti-iltaan. Sinnehän oli mentävä.

Myymälässä esiteltiin uutta kevätmallistoa ja tarjottiin kuohuviiniä. Valikoimiin sai tutustua rauhassa ja ostoksistakin sai 15% alennusta.
Vaatteita arkeen ja juhlaan.

Laukkuja, kasseja, reppuja...
Converseja uusissa kuoseissa.
Kankaita ja tyynynpäällisiä.Pyyhkeitä, kylpytakkeja ja lakanoita.
Mukeja, lautasia, laseja, munakuppeja, teekannuja, kulhoja...

Rasioita, vihkoja, kukkaroita, nesessäärejä...Värikkäitä lastenvaatteita.

***

Parasta Marimekon tuotteissa on selkeys, yksinkertaisuus, värit, graafisuus sekä korkea ja kestävä laatu. Ystävyytemme jatkuu...

Perjantaina ja lauantaina, 15.-16.3. vietetään kaikissa Marimekon myymälöissä muoti-viikonloppua, jolloin kaikki kanta-asiakkaat, nykyiset marikyläläiset, saavat vaatteista ja asusteista 15% alennusta - että jos kiinnostaa.

2 kommenttia: