07 toukokuuta 2011

Uusi ystäväni, sovitusnukke "Rujo-Ritva"

Tapasin uuden ystäväni eräässä osto- ja myyntiliikkeessä ja meillä jotenkin heti synkkasi.Halusin tarjota Ritvalle kodin luonani, mutta liikkeen omistaja halusi siitä 85 euroa, mikä tuntui paljolta. Niinpä ehdotin, että toisin hänelle myyntiin vanhan ryijyni, joka pölyyntyy kellarissa. Kiikutin ryijyni välittömästi liikkeeseen ja kuvittelin, että vaihtaisimme tavarat päittäin, mutta ukkopa olisi ottanut ryijyni ja velottanut vielä 50 euroa sovitusnukesta. Olisin siis saanut isosta ryijystä 35 euroa. Ei tullut kauppoja.


Laitoin samantien ryijyn huutonettiin ja lähtöhinnaksi 80 euroa. Päätin, että heti jos hinta nousee 85 euroon menen ja ostan nuken. Jo seuraavana päivänä sainkin käydä hakemassa nuken kotiin.

Aikaisemmin minulla oli ystävänä Torso-Terttu, mutta sen kanssa emme oikein tulleet juttuun ja se muutti muualle. Uuden ystäväni oikea nimi on Diana, mutta kavereiden kesken siis Rujo-Ritva.Samana päivänä lähdin Tukholmaan ja löysin mahtavan kangaskaupan Sveavägeniltä, ja siellähän oli Rujo-Ritvan serkkutyttöjä hintaan 1990 kruunua, eli 229,85 euroa tämän päivän kurssiin. Olin tyytyväinen.

Nyt pitäisi sitten 30 vuoden ompelemattomuuden jälkeen ryhtyä väsäilemään vaatteita. Kunhan vaan pääsen tästä kipsistä eroon..

Niin, ja nukke on siis säädettävä, mutta en ole vielä uskaltanut laittaa sille omia mittojani, se näyttää jotenkin mukavammalta hoikkana tyttönä.

4 kommenttia:

 1. Älä hassuttele, sähän olet niin laiha kuin mikä!
  Mutta hienon ostoksen olet kyllä tehnyt!
  Kauniin ryijysi maltoit myydä..mutta sellaselle ei enää ole oikeen paikkaa, sillä ryijy tarvitsee sen oman paikkansa!

  VastaaPoista
 2. mä en kyllä pystyis viritteleen tota "omille taajuuksille" :) hui!
  yllättävän kalliita nuo kyllä ovat, että ihan hyvään hintaan sait omasi.
  aina puhutaan, että ryijyt niin tekee uutta tulemistaan. ovathan ne kauniita, mutta jotenkin en osaa sellaista omalle seinälleni laittaa. ehkä en ole vielä löytänyt "just sitä ryijyä" :)

  VastaaPoista
 3. Harakka, läskit menee ja läskit tulee, nyt ollaan taas oltu plussan puolella, mutta parasta aikaa koetan saada itseni taas rantakuntoon :) Ja ryijylle ei tosiaan oikein nykyisistä asunnoista tahdo löytyä paikkaa.

  VastaaPoista
 4. Nipsu,olen myös lueskellut jo muutaman vuoden lehdistä, että ryijy on tulossa taas muotiin, mutta näyttää siltä, ettei se oikein lyö itseään läpi. Uuden tulemisen toivossa olen ryijyä säilyttänytkin, mutta jotenkin ne tuntuvat kyllä liian tunkkaisilta. En enää usko, että niistä mitään buumia tuleekaan.

  VastaaPoista